Агроекологічна ефективність способів основного обробітку грунту в умовах Лівобережжя лісостепу України - Гололобова, Олена Олександрівна; Левицький, Іван Юрійович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2010)
Проведена агроекологічна оцінка водно-фізичних показників чорнозему типового, яка свідчить, що основний обробіток ґрунту стояками СибІМЕ, стояками ПРН-31000, комбінований і чизельний обробітки поліпшують структурно-агрегатний склад, водний режим чорнозему типового, забезпечують щільність складання в межах оптимальної величини. The conducted agroecology estimation of water-physical indexes of black earth of typical, which testifies, that basic till of soil by the SibIME chimneys, the PRN-31000-31000 chimneys, combined and chizelny tills improve struc-tural-aggregate composition, water mode of black earth of typical, the closeness of drafting is provided within the limits of optimum size. Проведенная агроэкологическая оценка водно-физических показателей чернозема типичного, которая свидетельствует, что основное возделывание почвы стояками СибИМЕ, стояками ПРН-31000, комбинируемый и чизельный возделывания улучшают структурно-агрегатный состав, водный режим чернозема типичного, обеспечивают плотность составления в пределах оптимальной величины.
Keywords: агроекологічна оцінка; чорнозем типовий; водно-фізичні показники; основний обробіток ґрунту; лівобережжя лісостепу України; FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING::Soil science::Soil biology