Природно-заповідний фонд Херсонської області як об’єкт рекреаційного природокористування - Василевська, Я.В. (ХНУ імені В.Н. Каразіна, геолого-географічний факультет, кафедра соціально-економічної географії і регіонознавства, 2013)
В статті розглядається поняття та значення природокористування. Розкрито сутність та функції рекреаційного природокористування. Спираючись на законодавство України, детально представлено поняття та структуру природно- заповідного фонду держави. Детально розглянуті його об’єкти. Зазначені основні проблеми використання природно- заповідного фонду України. Визначено частку об’єктів Херсонської області в загальнодержавному природно-заповідному фонді. Представлено структуру природно-заповідного фону Херсонської області із зазначенням частки кожного з об’єктів. Окреслені пріоритетними напрямки розвитку природно-заповідного фонду України та Херсонщини.
Keywords: рекреаційне природокористування; функції рекреаційного природокористування; заповідні території; заповідні об’єкти