Електромеханічна система частотного векторного керування рухом асинхронного двигуна із короткозамкненим ротором - Гладишев, Костянтин Миколайович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Під час реалізації роботи була створена комплексна система автоматичного керування (САК), призначена для забезпечення максимальної ефективності та стабільності процесу екструзії. Центральним елементом цієї системи є асинхронний електропривод екструдера, який оснащено сучасною технологією векторного управління швидкістю. Завдяки такому підходу стало можливим точне та оперативне регулювання режимів роботи обладнання, що сприяє підвищенню продуктивності та якості виробничого процесу. У рамках роботи було виконано розробку та синтез типового варіанту системи автоматичного керування, спрямованої на забезпечення стабільного підтримання швидкості виходу екструзійного продукту. Дана система автоматичного керування побудована як одноконтурна схема із зворотним зв’язком, в якій ключовим регульованим параметром виступає тиск на виході екструдера. Запропонована структура дозволяє досягти високої точності регулювання процесу, що забезпечує надійність, стабільність і ефективність функціонування екструзійного обладнання в реальних виробничих умовах.
Electromechanical system of frequency vector control of the movement of an asynchronous motor with a squirrel-cage rotor
Керівник роботи: Кобилянський Борис Борисович, кандидат технічних наук, доцент кафедри електромеханічних та комп'ютерних систем Навчально-наукового професійно-педагогічного інституту УІПА
Keywords: TECHNOLOGY::Electrical engineering, electronics and photonics; електромеханічна система; electromechanical system; асинхронний двигун; asynchronous motor; частотне векторне керування; frequency vector control; технологічні процеси; technological processes