Воєнна історія України : методичні вказівки до проведення практичних занять з дисципліни для здобувачів вищої освіти першого освітнього рівня «бакалавр» [Електронний ресурс] - Кашаба, Ольга Юріївна; Kashaba, Olga (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Карзіна, 2024)
Мета викладання навчальної дисципліни – є вивчення організації військової справи на території сучасної України від найдавніших часів до сьогодення, а також ознайомлення із історією окремих військових формувань та воєнних конфліктів, у яких брав участь український народ.

The purpose of teaching the academic discipline is to study the organization of military affairs on the territory of modern Ukraine from the earliest times to the present day, as well as to familiarize with the history of individual military formations and military conflicts in which the Ukrainian people participated.
Military history of Ukraine : methodical instructions for conducting practical classes in the discipline for applicants for higher education of the first educational level «bachelor» [Electronic resource]
Електронне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; історія; воєнна історія; армія; збройні сили; війна; воєнний конфлікт; history; military history; army; armed forsed; war; military conflict