Особливості частотного розподілу антигенів системи HLA в ядерних сім’ях хлопців-підліткув з гіпоталамічним синдром пубертатного періоду(ГСПП) - Багацька, Н.В.; Глотка, Л.І.; Банніков, Б.В. (My University, 2010)
У роботі надані дані про частотний розподіл антигенів системи HLA у членів ядерних сімей хлопчиків-підлітків з гіпоталамічним синдромом пубертатного періоду (ГСПП). Встановлено схожі відмінності в частоті певних антигенів і гаплотипів системи HLA у членів ядерних сімей хлопчиків-підлітків в порівнянні зі здоровими сім’ями. Визначено схожість і відмінності в частоті антигенів у батьків, матерів і пробандів із ГСПП. Виявлено, що антигени А24, А25, В16, які є маркерами схильності щодо ГСПП, пробанда частіше наслідували від матерів, а антиген А11 - від батьків.
Особенности частотного распределения антигенов системы HLA в ядерных семьях мальчиков-подростков, с гипоталамическим синдромом пубертатного пери ода (ГСПП)
Some peculiarities of frequency distribution of the HLA system antigens in nuclear families bringing up adolescent boys with the hypothalamic syndrome of puberty (HSP)
Keywords: генетика; антигени; гаплотипи; ядерні сім’ї; гіпоталамічний синдром