Організація управління цукровим діабетом I типу на індивідуальному рівні - Чумак, Любов Ігорівна (Львів : ГО «Львівська медична спільнота», 2020)
Актуальність проблеми цукрового діабету I типу у дитячій популяції не підлягає сумніву через постійну тенденцію зростання рівнів поширеності останні 5 років з 12,0 до 14,0 на 10 тис. дитячого населення України віком до 18 років. Зростає і первинна захворюваность. Враховуючи особливості цього захворювання у дітей слід наголосити, що правильна організація управління цукровим діабетом I типу на всіх рівнях надання медичної допомоги дає позитивні результати. Організаційні заходи щодо динамічного спостереження, лікування та реабілітації дітей хворих на цукровий діабет I типу мають бути впроваджені на індивідуальному, родинному та груповому рівнях, бути обґрунтованими на основі міжсекторального підходу, містити технології моніторингу та контролю, залучати спеціалістів різних галузей до співпраці та сприяти покращенню організації медичної допомоги.
Organization of type I diabetes management at the individual level
Keywords: MEDICINE; MEDICINE::Morphology, cell biology, pathology; MEDICINE::Morphology, cell biology, pathology::Pathology; управління цукровим діабетом I типу; спостереження на індивідуальному рівні; лікування на індивідуальному рівні; реабілітація на індивідуальному рівні