Інформаційний ресурс як чинник екологічної безпеки - Нємець, К.А.; Нємець, Л.М. (My University, 2008)
У статті аналізуються особливості природокористування у контексті сучасної глобальної соціально- екологічної кризи, показано, що у взаємодії суспільства і природи здійснюється управляючий, адаптивний та когнітивний інформаційний обмін, у якому приймає участь структурна, моніторингова, оперативна, управляю- ча інформація. Наукова інформація є найважливішою складовою суспільного інформаційного ресурсу і визначає спроможність суспільства гармонізувати взаємозв'язки з природним середовищем.
Keywords: синергетика; інформація; мультисистема природокористування; інформаційний ресурс