Моделювання траєкторії розвитку соціогеосистем: аналіз і візуалізація результатів - Нємець, К.А.; Нємець, Л.М. (My University, 2014)
В статті описана методика аналізу та візуалізації результатів моделювання розвитку соціогеосистем. Пропону- ється за траєкторію оптимального розвитку прийняти головну діагональ гіперкубу багатовимірного ознакового простору, яка є найкоротшою відстанню між точками мінімального і максимального розвитку. Наведено приклади ранжирування соціогеосистем на основі використання порівняльного аналізу за станом і динамікою розвитку.
Часопис соціально-економічної географії: Міжрегіональний збірник наукових праць. – Харків: Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2013.
Keywords: соціогеосистема; розвиток; траєкторія; багатовимірний простір; порівняльний аналіз; ранжирування; класифікація