Ціннісні конфлікти в роботі соціальних працівників із постраждалими від гендерно-зумовленого насильства - Войнелович, Дар’я Сергіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Об’єктом дослідження є соціальна робота з постраждалими від гендерно зумовленого насильства. Предметом дослідження є ціннісні конфлікти у роботі з постраждалими від гендерно зумовленого насильства. Мета дослідження схарактеризувати ціннісні конфлікти в соціальній роботі з постраждалими від гендерно зумовленого насильства та запропонувати рекомендації щодо їх запобігання. Задачі: 1. Дослідити теоретичні засади аналізу конфліктів та концепції цінностей у соціальній роботі. 2. Визначити професійні цінності соціального працівника та їх роль у взаємодії з клієнтами. 3. Проаналізувати сутність і форми гендерно зумовленого насильства та соціальні особливості постраждалих. 4. Вивчити етичні дилеми й ціннісні конфлікти, що виникають у роботі з постраждалими від ГЗН. 5. Розробити рекомендації щодо запобігання ціннісних конфліктів, що виникають у соціальній роботі з постраждалими від ГЗН. Методи: у роботі використано теоретичні й емпіричні методи дослідження, зокрема методи аналізу та синтезу, аналізу документів, метод напівструктурованого інтерв’ю та кейс-стаді. Емпірична база дослідження: при написанні роботи були використані різні наукові джерела, включаючи нормативно-правові акти України, наукові статті, посібники, монографії, електронні джерела.
Науковий керівник: Євдокимова Ірина Анатоліївна, кандидат соціологічних наук, доцент, завідувач кафедри «Каразінська школа соціальної роботи»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; соціальні працівники; професійні цінності; професійні стандарти; ціннісні конфлікти; гендерно-зумовлене насильство; social workers; professional values; professional standards; value conflicts; gender-based violence