Метафорична вербалізація концепту політика крізь призму концептуальної царини кухня (на матеріалі сучасного англомовного масмедійного дискурсу) - Васильєва, М.О. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
Стаття присвячена аналізу метафоричної вербалізації у сучасному англомовному масмедійному дискурсі концепту ПОЛІТИКАтермінами предметної сфери КУХНЯ. Виявляється специфіка об’єктивації концептуПОЛІТИКА за допомогою конвенціональних та індивідуально-авторських метафоричних виразів. Статья посвящена анализу вербализации в современном англоязычном масмедийном дискурсе концепта ПОЛИТИКАв терминах предметной сферы КУХНЯ. Выявляется специфика объективации концепта ПОЛИТИКАс помощью конвенциональных и индивидуально-авторских метафорических выражений. The paper presents the analysis of metaphoric verbalization of the concept POLITICS in terms of conceptual sphere COOKING in the present-day English mass media discourse. The specificity of actualization of the concept POLITICS via conventional and novel metaphoric expressions is presented.
Keywords: concept; conceptual metaphor; conventional metaphoric expression; novel metaphoric expression; lingualcognitive procedures of extension; elaboration; combining; questioning; концепт; концептуальна метафора; конвенціональний метафоричний вираз; індивідуально-авторський метафоричний вираз; лінгвокогнітивні процедури розширення; специфікації; комбінування; редукції