Мас-спектрометрія як метод оцінки якості речовини - Войчук, Марія Іванівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Проведено літературний огляд, в якому розглянуто сучасні методи іонізації в мас-спектроскопії та описано їх переваги і обмеження та сфери застосування. Відпрацьовано на практиці принципи мас-спектрометричного аналізу. Проаналізований ряд сполук, визначена їх чистота та виявлені домішки.

A literature review has been conducted, in which modern methods of ionization in mass spectroscopy are considered and their advantages and limitations and areas of application are described. The principles of mass spectrometric analysis were practiced. A number of compounds are analyzed, their purity is determined, and impurities are detected.
Науковий керівник: Котляр Володимир Миколайович, кандидат хімічних наук, доцент кафедри хімічного матеріалознавства
Keywords: NATURAL SCIENCES::Chemistry; мас-спектрометричний метод; іонізація; хроматограма; maldi; десорбція; mass spectrometric method; ionization; chromatogram; mass analyzer; desorption