Політичні суперечності у процесі становлення громадянського суспільства в Україні - Довбня, О.М. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2008)
У статті розглядаються проблеми становлення громадянського суспільства, його політичного та інституціонального структурування. Приділена особлива увага істотним умовам формування громадянського суспільства, однією з яких є здатність людей формувати громадські асоціації. Наголошується на суперечливості становлення „духу громади” в Україні, що робить актуальним вивчення соціальних конфліктів. Ключові слова: громадянське суспільство, дух громади, соціальна стратифікація.
Keywords: громадянське суспільство