Формування інфомедійної грамотності магістрантів педагогічних спеціальностей в умовах дистанційної освіти - Завгородній, Дмитро Володимирович; Zavgorodniy, D. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
Науково-педагогічне дослідження присвячено проблемі формування інфомедійної грамотності магістрантів педагогічних спеціальностей в умовах дистанційної освіти. У дисертаційній роботі здійснено теоретичне обґрунтування та експериментальну перевірку педагогічної технології формування інфомедійної грамотності магістрантів педагогічних спеціальностей в умовах дистанційної освіти. Актуальність дослідження зумовлена стрімкою цифровізацією освіти, поширенням дистанційного навчання та зростанням обсягів недостовірної інформації в медіапросторі, що потребує формування в магістрантів педагогічних спеціальностей високого рівня інфомедійної грамотності.

The scientific and pedagogical research is devoted to the problem of forming infomedia literacy of master’s students in pedagogical specialties under the conditions of distance education. The dissertation provides a theoretical substantiation and experimental verification of a pedagogical technology for forming infomedia literacy of master’s students in pedagogical specialties in the context of distance education. The relevance of the study is determined by the rapid digitalization of education, the widespread implementation of distance learning, and the growing amount of unreliable information in the media space, which necessitates the development of a high level of infomedia literacy among master’s students of pedagogical specialties.
Formation of infomedia literacy of master’s students in pedagogical specialties in the context of distance education
Науковий керівник: Таможська Ірина Володимирівна, доктор педагогічних наук, доцент кафедри освітніх наук, цифрового навчання та академічного підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; інфомедійна грамотність; інформація; медіа; дистанційне навчання; магістр; педагогічна спеціальність; цифровізація; вища освіта; інноваційні технології; infomedia literacy; information; media; distance learning; master’s student; pedagogical specialty; digitalization; higher education; innovative technologies