Дослідження та аналіз методів та засобів забезпечення безпеки інформаційних ресурсів в системах електронних платежів - Потапова, З. Д. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Результатом роботи є систематизація знань у сфері забезпечення безпеки інформаційних ресурсів та опис міжнародної нормативно-правової бази для подальшого використання зібраних даних у банківській інфраструктурі України. Рекомендації щодо використання результатів роботи: Проаналізовані засоби, заходи та методи забезпечення безпеки можливо використати для створення більш захищеної системи електронних платежів. Використання досвіду країн-партнерок дозволить створити власну систему без повторення чужих помилок. Значущість роботи та висновки: Стрімка популярність використання електронних платежів вимагає відповідного рівня безпеки даних, які використовуються в цих платежах. Окрім того, у 2022 році Україна зазнала значних кібератак у тому числі на фінансову систему, з чого випливає необхідність забезпечення максимального рівня безпеки інформаційних ресурсів в системах електронних платежів для захисту конфіденційних даних громадян. Припущення про можливі напрямки розвитку: Проаналізовані методи та засоби захисту мають бути використані у наявних системах електронних платежів в майбутньому, як для передачі даних, так і для їхнього зберігання.

The result of the work is the systematization of knowledge in the field of information resources security and a description of the international regulatory framework for further use of the collected data in the banking infrastructure of Ukraine. Recommendations for using the results of the study: The analyzed security tools, measures and methods can be used to create a more secure electronic payment system. Using the experience of the partner countries will allow us to create our own system without repeating other people's mistakes. Significance of the work and conclusions: The rapid popularity of electronic payments requires an appropriate level of security for the data used in these payments. In addition, in 2022, Ukraine suffered significant cyberattacks, including on the financial system, which implies the need to ensure the maximum level of security of information resources in electronic payment systems to protect confidential data of citizens. Assumptions about possible directions of development: The analyzed methods and means of protection should be used in existing electronic payment systems in the future, both for data transmission and storage.
Research and analysis of methods and means of ensuring the security of information resources in electronic payment systems
Керівник роботи: Єсіна Марина Віталіївна, кандидат технічних наук, доцент доцент кафедри безпеки інформаційних систем, мереж і технологій Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та штучного інтелекту
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology; електронні платежі; платежі; оплата через Інтернет; системи електронних платежів; цифрові платежі; electronic payment systems; electronic payments; payment via the Internet; digital payments; payments