Вікова характеристика морфометричних показників очної ямки дорослих людей - Яблучанський, М.І.; Дубина, С.О. (My University, 2015)
В дослідженні з метою встановлення морфометричного еталону норми очних ямок та виявлення відмінностей між віковими групами у 96 осіб (32 чол. – І періоду зрілості, 32 чол. – ІІ періоду зрілості, 32 чол. – похилого віку) без патологій краніофаціальної області з використанням КТ-візуалізації здійснено оцінку морфометричних показників очних ямок з обробкою результатів статистичними методами, визначено їх середні значення і довірчі інтервали (р=0,05). Виявлено відсутність вірогідних відмінностей між морфометричними показниками очної ямки осіб різних вікових груп, за виключенням глибини очної ямки та довжини її нижньої стінки у віковій групі ІІ періоду зрілості.
Keywords: очна ямка; морфометрія; дорослі люди; вікові групи