Диференцiальна геометрiя розшарованих просторiв з узагальненими метриками - Лотарець, Ляна Андрiївна; Lotarets, Liana A. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Дисертацiю присвячено дослiдженню метрик розшарованих просторiв, їхнiх властивостей, та їх узагальнень на бiльш широкий клас метрик, якi призводять до iншої геометрiї в шарах i всьому дотичному розшаруваннi.

The thesis is devoted to the study of metrics of bundles, their properties, and their generalizations to a broader class of metrics that lead to different geometries in the fibers and the entire tangent bundle.
Differential geometry of bundles with generalized metrics
Науковий керiвник : Ямпольський Олександр Леонiдович, доктор фiзико-математичних наук, професор
Keywords: MATHEMATICS::Algebra, geometry and mathematical analysis::Algebra and geometry; дотичне розшарування; метрика Сасакi; геодезичнi; скручена метрика Сасакi; вертикально масштабована метрика; одиничне дотичне розшарування; група Лi; гармонiчне векторне поле; гармонiчне вiдображення; сасакiєв многовид; K-контактний многовид; рiбовське векторне поле; iзометричне занурення; цiлком геодезичний многовид; tangent bundle; Sasaki metric; geodesics; Twisted Sasaki metric; vertical rescaled metric; unit tangent bundle; Lie group; harmonic vector field; harmonic map; Sasakian manifold; K-contact manifold; Reeb vector field; isometric embedding; totally geodesic manifold