Застосування електронної системи тестування «TSHELL ver. 2.5» в освітньому процесі - Крайнюков, Олексій Миколайович; Кривицька, Іветта Анатоліївна (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2011)
Розглядається доцільність впровадження новітніх інформаційних технологій і можливості сучасних комп'ютерних систем, а саме програми електронного тестування «TShell ver. 2.5» для комп’ютерного оцінювання якості знань. Розроблено електронні тестові завдання та здійснено комп’ютерне тестування студентів 2, 3 та 4 курсів з наступних дисциплін: «Біологія», «Заповідна справа», «Моніторинг довкілля», «Основи біотехнології», «Біоіндикація водних та наземних екосистем», «Контактні методи в екології», «Екологічна безпека продуктів харчування». Наведено результати комп’ютерного тестування якості знань студентів.
Комп'ютерні технології є невід'ємною складовою процесу навчання. Вирішення проблеми поліпшення якості, активізації й індивідуалізації навчання може бути досягнуто лише на основі органічного застосування комп'ютерних технологій в навчальному процесі поряд із традиційними методами навчання. Впровадження новітніх інформаційних технологій і можливості сучасних комп'ютерних систем дозволяють модернізувати вже існуючі технології і форми навчання.
Keywords: електронне тестування; якість знань; дистанційна освіта