Географічні та інженерні аспекти проектування природоохоронних територій - Ігнатьєв, С.Є.; Чорногор, Т.С.; Бодня, О.В. (My University, 2009)
Авторами здійснено спробу порівняння географічного (ландшафтного) та інженерного алгоритмів проектування об'єктів природно-заповідного фонду. В роботі виконано проектування заповідної зони регіонального ландшафтного парку «Пристинські плавні» з використанням обох алгоритмів. У якості базового матеріалу для проведення дослідження було використано ландшафтну карту та схеми землеустрою однакового масштабу. Зроблено висновок, що географічний (ландшафтний) алгоритм є уніфікованим та відповідає засадам створення природоохоронних об'єктів.
Keywords: географічний (ландшафтний) алгоритм; інженерний алгоритм; регіональний природний парк; коефіцієнт звивистості контуру