Вплив інтернет-комунікації на трансформацію сучасної журналістики - Кравченко, Марія Вікторівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Завдання роботи включають висвітлення історії та основних принципів інтернет-журналістики; визначення ролі соціальних мереж у роботі журналіста виявлення особливості роботи під час російсько-української війни. Класифікація інструментів, за допомогою яких можна перевіряти інтернет-контент на достовірність інформації, виявляти фейки та російську дезінформацію, що дозволить створювати якісні журналістські матеріали та підвищити рівень медіа-грамотності користувачів.

The tasks of the work include highlighting the history and main principles of internet journalism, as well as defining the role of social networks in the work of a journalist. It also aims to identify the features of working during the Russo-Ukrainian war. Furthermore, it classifies tools that can be used to verify internet content for accuracy, detect fakes and Russian disinformation, which will enable the creation of high-quality journalistic materials and enhance the media literacy of internet users.
Керівник: Хижняк Лариса Михайлівна, доктор соціологічних наук, професор кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Media and communication studies; інтернет-журналістика; мережева журналістика; інтернет-комунікація; фактчекінг; internet journalism; network journalism; internet communications; fact-checking