Визнання недійсним договору дарування, вчиненого фізичною особою помилково або під впливом обману - Розгон, Ольга Володимирівна (Харків : Фактор, 2019)
Щодня виникають спори стосовно відповідності договорів нормам чинного законодавства, і значну частину спорів, які розглядаються судами, становлять справи про визнання недійсними договорів дарування. Актуальність окресленої проблеми зумовлює ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах. Якщо спір таки дійшов до суду, то надзвичайно важливо правильно сформулювати предмет позову, оскільки від цього певною мірою залежить, на чию користь буде ухвалене судове рішення. У сучасних умовах виникло багато не тільки теоретичних, а й практичних проблем, пов’язаних із неоднаковим застосуванням судами одних і тих самих норм матеріального права при ухваленні рішень щодо визнання недійсності договорів дарування.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE