Специфіка сучасного франкомовного юридичного дискурсу - Карпова, Софія Вікторівна; Karpova, S. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Франкомовний юридичний дискурс — це складна система правової комунікації, яка має свої унікальні мовні, стилістичні та структурні особливості. Мовна специфіка цього дискурсу відображає високий рівень формалізму та точності, що забезпечує однозначність правових текстів. Соціокультурні фактори, такі як історичний розвиток права у франкомовних країнах, відіграють важливу роль у формуванні юридичної мови. Вплив глобалізації спричинив зміни у франкомовному юридичному дискурсі, особливо через зростання міжнародної взаємодії та вплив англійської мови, що вимагає постійної адаптації та оновлення правової мови.

Francophone legal discourse is a complex system of legal communication that has its own unique linguistic, stylistic, and structural features. The linguistic specificity of this discourse reflects a high level of formalism and precision, which ensures the unambiguousness of legal texts. Sociocultural factors, such as the historical development of law in Francophone countries, play an important role in the formation of legal language. The impact of globalization has caused changes in Francophone legal discourse, especially due to the growth of international interaction and the influence of English, which requires constant adaptation and updating of legal language.
The specifics of modern Francophonic legal discourse
Керівник : Сатановська Ганна Сергіївна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри романо-германської філології
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; дискурс; франкомовне право; прагматика; функції; жанри; discourse; francophone law; pragmatics; functions; genres