Удосконалення маркетингової стратегії ресторану (на прикладі ресторану «Фігаро») - Бабічева, Анастасія Євгенівна; Babicheva, Anastasia (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню теоретичних аспектів маркетингової стратегії підприємства, зокрема підприємств ресторанного бізнесу. Проаналізовано сутність маркетингової стратегії та її особливості формування для ресторанного бізнесу. Здійснено аналіз діяльності ресторану «Фігаро» та оцінено його позиції на ринку міста Києва. Досліджено рівень конкурентоспроможності ресторану по відношенню до основних конкурентів. Здійснено аналіз зовнішнього середовища, визначено напрями удосконалення маркетингової стратегії ресторану. Оцінено ефективність запропонованих заходів щодо удосконалення маркетингової стратегії ресторану «Фігаро».

The qualification work is devoted to the study of theoretical aspects of the marketing strategy of the enterprise, in particular restaurant business enterprises. The essence of marketing strategy and its peculiarities of formation for restaurant business are analyzed. An analysis of the activity of the restaurant «Figaro» is carried out and its position in the market of Kyiv is evaluated. The level of competitiveness of the restaurant in relation to the main competitors is investigated. The analysis of the external environment is carried out, directions for improving the marketing strategy of the restaurant are determined. The effectiveness of the proposed measures to improve the marketing strategy of the restaurant «Figaro» is evaluated.
Improving the marketing strategy of the restaurant (on the example of the restaurant «Figaro»)
Керівник: Жихор Олена Борисівна, доктор економічних наук, професор кафедри готельно-ресторанного бізнесу та харчових технологій (кафедри міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи)
Keywords: SOCIAL SCIENCES; маркетингова стратегія; конкурентоспроможність; ресторанний бізнес; напрями удосконалення; ефективність; marketing strategy; competitiveness; restaurant business; directions of improvement; efficiency