Норвезький філософ Егіл Андерс Віллер про генологію як істинну філософію - Абашнік, В.О. (Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2019)
Один із найавторитетніших сучасних норвезьких філософів Егіл Андерс Віллер (Egil Anders Wyller), розробив оригінальне вчення про генологію (норвезьк. «henologi»), на основні риси якого буде вказано далі. Оскільки цей мислитель та його твори недостатньо відомі сучасній українській інтелектуальній спільноті та філософам, то спочатку слід навести декілька штрихів до його життєвого й творчого шляху. Отже, він народився в 1925 р. в родині відомого адвоката та публіциста в м. Ставангер (Stavanger) на західному побережжі Норвегії. В повоєнний час в столичному університеті Осло Егіл Андерс Віллер вивчав класичну філологію, грецистику, античну та загальну історію, а своє навчання завершив успішним захистом магістерської роботи в 1953 р.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::Philosophy subjects; норвезько-українська конференція; генологія; Егіл Андерс Віллер; норвезький філософ; істинна філософія