Комп’ютерна модель прогнозування впливу шкідливих звичок на тривалість життя людини - Колісниченко, Микита Миколайович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Область застосування – мобільні та веб-додатки для персонального моніторингу здоров’я і профілактики шкідливих звичок, інформаційно аналітичні рішення в клінічних системах та сервісах телемедицини для оцінки індивідуального ризику, корпоративні програми оздоровлення та HR-аналітика, рішення для страхових компаній при розрахунку премій та управлінні портфелем ризиків, а також епідеміологічні платформи та дослідницькі центри, що аналізують вплив поведінкових факторів на тривалість життя.

Application areas: mobile and web applications for personal health monitoring and prevention of bad habits, information and analytical solutions in clinical systems and telemedicine services for individual risk assessment, corporate wellness programs and HR analytics, solutions for insurance companies in calculating premiums and managing risk portfolios, as well as epidemiological platforms and research centers analyzing the impact of behavioral factors on life expectancy.
Керівник: Толстолузька Олена Геннадіївна, доктор технічних наук, старший науковий співробітник, професор кафедри комп'ютерних систем та робототехніки
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; комп’ютерна модель прогнозування; шкідливі звички; python cli; епідеміологічні коефіцієнти; комбінований вплив ризик-факторів; індивідуалізовані прогнози тривалості життя; computer forecasting model; bad habits; epidemiological coefficients; combined effect of risk factors; individualized life expectancy forecasts