Удосконалення управління територіальною громадою на основі адаптації досвіду країн ЄС - Анікін, Нікіта Михайлович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Дослідження обраної теми кваліфікаційної роботи, удосконалення управління територіальною громадою на основі адаптації досвіду країн ЄС, є актуальним для сучасної України в контексті поточних політико-економічної та соціальної ситуацій. Важливим кроком на шляху модернізації та оптимізації системи управління територіальними громадами стало впровадження в 2014 році реформи децентралізації, яка позитивно вплинула на фінансово-економічне становище населення як на національному, так і на місцевому рівнях, сприяючи підвищенню фінансово-бюджетної незалежності громад та органів місцевого самоврядування, а також надавши більше прав і можливостей до самостійної реалізації проектів, необхідних саме цим громадам. Попри досягнутий суттєвий успіх в процесі реалізації і впровадженні реформи децентралізації, все ще залишаються певні моменти та напрями, які можуть бути в подальшому вдосконалені, шляхом адаптації досвіду країн-членів Європейського Союзу.
Improving territorial community management based on adapting the experience of EU Countries
Керівник наукової роботи: Пуртов Володимир Федорович, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки та менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; територіальні громади; territorial communities; управління територіальною громадою; territorial community management; рівень життя; standard of living; країни Європейського Союзу; countries of the European Union