Криза ідентичності та екзистенційна депресія в європейській філософії : втрата сенсів, волі до життя, самозрада - Кліменічева, Радміла Андріївна; Klimenicheva, R. A. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Мета дослідження: Розкрити взаємозв’язок колективного і суб’єктивного в ідентичності та екзистенційній депресії . Зрозуміти суть самозради.

The aim of this study is to reveal the interrelation between the collective and the subjective in identity and existential depression, and to understand the essence of self-betrayal.
Crisis of Identity and Existential Depression in European Philosophy: Loss of Meaning, Will to Live, Self-betrayal
Керівник : Газнюк Лідія Михайлівна, доктор філософських наук, професор. Кафедра теоретичної і практичної філософії імені професора Й. Б. Шада
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; ідентичність; криза; самозрада; автентичність; сенси; екзистенція; identity; crisis; self-betrayal; authenticity; senses; existence