Сучасні пріоритети бюджетної політики України та її роль у повоєнному відновленні - Байдал, Ольга; Baidal, O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі досліджено сучасні виклики та пріоритети бюджетної політики України в умовах повоєнного відновлення. Актуальність теми зумовлена необхідністю адаптації бюджетної системи до нових економічних і соціальних умов, спричинених війною, та визначення шляхів оптимізації використання державних фінансових ресурсів. Робота містить теоретичний аналіз бюджетної політики, вивчення її соціально-економічної ролі та міжнародного досвіду в управлінні державними фінансами під час криз.

This thesis investigates the current challenges and priorities of Ukraine's budget policy in the context of post-war recovery. The relevance of the topic is driven by the need to adapt the budget system to the new economic and social conditions caused by the war and to determine ways to optimize the use of public financial resources. The study provides a theoretical analysis of budget policy, explores its socio-economic role, and examines international experience in public finance management during crises.
Modern Priorities of Ukraine's Budget Policy and Its Role in Post-War Recovery
Науковий керівник: Швайко Мар’яна Леонідівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; бюджетна політика; повоєнне відновлення; державні фінанси; податкова система; економічний розвиток; соціальний захист; управління боргом; budget policy; post-war recovery; public finance; tax system; economic development; social protection; debt management