Вісник Харківського державного університету. № 390. Актуальні проблеми теорії комунікації та викладання іноземних мов - (:unkn) unknown (Харків : Константа, 1997)
В статтях цього Вісника розглянуто проблеми комунікативної лінгвістики, прагматики, філософії мови, літературознавства, структури та системи іноземних мов, та їх викладання. Для лінгвістів, викладачів, студентів старших курсів, аспірантів та пошукувачів.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; теорії комунікації; викладання іноземних мов; лінгвометодичні дослідження; культурноорієнтовний аспект освіти; перекладач-референт; «тепла» картина світу; англійське термінотворення; лінгвостилістичні особливості американських детективних романів; базисні метафори в мовній картині світу; стійкі порівняння в мовній картині світу; посттематичний номінатив; ксенологія; перекладацька діяльність І. Франка; німецько-російський словник розмовної лексики В. Д. Дєвкіна; анекдотичний текст; промісив в англійській мові; гумор у шлюбних оголошеннях; комунікативний підхід до аналітичного читання; символ «камінь» в англійській народній казці; англійські фольклорні поетичні тексти; негативні займенники у давніх індоєвропейських мовах; передавання інформації в англомовних п’єсах; мовні акти компліменту; ілокутивний аспект явища заперечення заперечення; студентський сленг; абсолютна антропоцентричність лімериків; догматизм як форма мовної поведінки; розмовна лексика у рекламних текстах; гра та «непродуктивні» аспекти мови; метафора в науковій термінології; метафора в звичайній свідомості