Особливості формування поселенської структури Харківського регіону - Нємець, Л.М.; Сегіда, К.Ю.; Решетов, І.К.; Nemets, L.M.; Segida, K.Y.; Reshetov, I.K. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2008)
Проведено ретроспективний аналіз процесу заселення Харківського регіону. Визначено особливості формування поселенської структури регіону. Виявлено та обґрунтовано основні фактори заселення території області та їх територіальну диференціацію. The retrospective analysis of the process of settling of the Kharkov region is conducted. The features of forming of the settler structure of the region is defined. Basic factors of settling of the territory of region and their territorial differentiation are considered.
Features of forming of settler structure of the Kharkov region
Keywords: система розселення; поселенська структура; особливості поселенського потенціалу; фактори формування системи поселень; system of settling apart; settler structure; features of settler potential; factors of forming of the system of settlements