Планування джерел фінансування діяльності підприємств сфери гостинності - Атаян, Анна Олександрівна; Atayan, A. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
В роботі розглянута теорія та практика альтернативних варіантів фінансування діяльності бізнесу та його розвитку в умовах війни. Розглянуті варіанти зовнішнього фінансування, які навіяні на ринку України. Провели класифікацію джерел, проаналізували застосовність. Розглянули концепції оцінки вартості капіталу. Здійснили у другому розділі діагностику стану готельно-ресторанного ринку, провели аналіз потреб у фінансуванні МСБ, за результати опитування підприємців в рамках національного проєкту. Обґрунтували можливі варіанти фінансування розширення малого бізнесу. Доведено актуальність д5ржавних програм кредитування.

The paper examines the theory and practice of alternative financing options for business activity and its development in wartime conditions. Considered external financing options inspired by the Ukrainian market. Classification of sources was carried out, applicability was analyzed. Considered the concepts of capital cost estimation. In the second section, a diagnosis of the state of the hotel and restaurant market was carried out, an analysis of the financing needs of SMEs was carried out, based on the results of a survey of entrepreneurs within the framework of the national project. We substantiated the possible options for financing the expansion of small business. The relevance of state lending programs has been proven.
Planning sources of financing for hospitality enterprises
Керівник: Миколенко Олена Петрівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи
Keywords: SOCIAL SCIENCES; фінанси; малий та середній бізнес; гранти; лізинг; державні кредити; краудфандинг; finance; small and medium business; grants; leasing; government loans; crowdfunding