Пошук нових інгібіторів лізин-специфічної деметилази-1 (LSD1) - Мосіна, Аліна Олександрівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Проведено пошук інгібіторів LSD1 на основі сканування комерційно доступних баз даних і молекулярного докінгу структур з тієно[3,2-b]піррол-5-карбоксамідним каркасом. Знайдено нові структури які можуть бути перспективними інгібіторами LSD1.

A large-scale search for LSD1 inhibitors was conducted based on a scan of commercially available databases; based on molecular docking, a number of structures with a thieno[3,2-b]pyrrole-5-carboxamide scaffold were found, which may be promising LSD1 inhibitors.
Науковий керівник: Іванов Володимир Венедиктович, доктор хімічних наук, професор кафедри хімічного матеріалознавства
Keywords: NATURAL SCIENCES::Chemistry; докінг; docking score; лізин специфічна деметилаза (LSD1); тієно[3,2-b]піррол-5-карбоксамід; docking; lysine specific demethylase; thieno[3,2-b]pyrrole-5-carboxamide