Механізми управління соціально-економічним розвитком регіону - Гриненко, Дарина Володимирівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Актуальність дослідження обумовлена низкою вагомих факторів, що особливо гостро постають в умовах повномасштабної війни Росії проти України. По-перше, війна завдає руйнівних ударів по інфраструктурі регіонів, руйнуючи економічні потужності, соціальні об'єкти та житловий фонд. Це зумовлює необхідність термінового розроблення та впровадження дієвих способів управління соціально-економічним розвитком, спрямованих на відновлення зруйнованого та стимулювання нового зростання. По-друге, війна призводить до значних змін в економічній та соціальній структурі регіонів. Виникають нові виклики та можливості, які потребують ретельного аналізу та адаптації механізмів управління до нових реалій. І по-третє, зростає роль регіональних органів влади у вирішенні нагальних проблем та забезпеченні життєдіяльності населення. Це вимагає підвищення їхнього управлінського потенціалу та ефективного використання наявних ресурсів.
Mechanisms for managing the socio-economic development of the region
Керівник кваліфікаційної роботи: Тернова Ірина Анатоліївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки і менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; управління соціально-економічним розвитком; socio-economic development management; соціально-економічний розвиток; socio-economic development; регіональний розвиток; regional development