Оптимізація управління територіальною громадою з урахуванням європейського досвіду - Петричева, Марія Рудольфівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою даної кваліфікаційної роботи є теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо оптимізації управління територіальною громадою на основі аналізу сучасного стану, вивчення європейського досвіду та адаптації кращих практик до умов України. Об’єктом дослідження є процес управління територіальною громадою в Україні. Предметом дослідження є методи, інструменти та механізми оптимізації управління територіальною громадою на основі адаптації європейського досвіду.
Керівник наукової роботи: Нескородєв Семен Миколайович, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки та менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; територіальна громада; territorial community; публічне управління; public administration; місцеве самоврядування; local government; децентралізація; decentralization