Зброя козаків Ізюмського слобідського полку в XVII – на початку XVIII ст. - Ісаєв, Т.О. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2009)
У статті на підставі аналізу письмових та археологічних джерел описано озброєння козаків Ізюмського слобідського полку в XVII – на початку XVIII ст., визначено найпоширеніші її різновиди. Уведено до наукового обігу інформацію про знахідки на зазначеній території цієї зброї, що нині зберігається в місцевих музейних та приватних колекціях.
Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: Історія України. Українознавство: історичні та філософські науки http://www-philosophy.univer.kharkov.ua/ua/kafedra/visnyk_ua.html
Keywords: Слобідська Україна; Ізюмський слобідський козацький полк; козаки; зброя