Методи палеогеографічних досліджень - Борисенко, Ю.А. (My University, 2016)
Визначено місце і значення навчальної дисципліни "Методи палеогеографічних досліджень" в системі підготовки фахівців-геологів в Харківському національному університеті; подано також зміст дисципліни у формі курсу лекцій.
Keywords: значення палеогеографічної дисципліни; фаціальний аналіз; седиментогенез; генетичне значення порід; органічні залишки; абіотичні чинники; палеогеографічні карти