Продовольча безпека у суспільно-географічних дослідженнях - Ліхван, В.Ф.; Кандиба, Ю.І. (My University, 2014)
Продовольча безпека є поняттям, яке використовується для характеристики стану продовольчого ринку країни та світу. В Україні основні засади правового забезпечення національної продовольчої безпеки закріплені в Конституції України (ч. 1 ст. 17). Стаття 2 Закону України «Про основні засади державної аграрної політики на період до 2015 року» від 18 жовтня 2005 року передбачає забезпечення продовольчої безпеки шляхом створення сприятливих економічних, політичних, організаційних, а також правових умов здійснення сільськогосподарського виробництва. Національний інститут стратегічних досліджень України вважає продовольчу безпеку таким рівнем продовольчого забезпечення населення, який гарантує соціально-політичну стабільність у суспільстві, виживання і розвиток нації, особи, сім’ї, стійкий економічний розвиток
Регіон – 2013: стратегія оптимального розвитку: матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю (м. Харків, 7–8 листопада 2013 р. / Гол. ред. колегії В.С. Бакіров. – Х.: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2013
Keywords: продовольча безпека; сільське господарство; агропродовольчий сектор; агропромисловий комплекс