Особливості захисних механізмів, що повʼязані з копінгстратегіями сучасної молоді під час війни - Непочатих, Анастасія Вадимівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню особливостей захисних механізмів, що пов'язані з копінг-стратегіями у сучасної молоді під час війни. Проведений аналіз дозволив нам виявити, що молодь, яка має адаптивні захисні механізми може використовувати будь-яку копінг – стратегію. Неадаптивні захисні механізми пов’язані з емоційно – орієнтованим, з проблемно – орієнтованим, соціальним відволіканням, пошуком соціальної підтримки та позитивним переосмисленням, дії людини, яка використовує їх стають більш прогнозованими та обмеженими.

The qualification work is dedicated to the study of the features of defense mechanisms, which are associated with coping strategies among modern young people during the war. The analysis conducted aimed to identify that young people who have adaptive defense mechanisms can use any coping strategy. Maladaptive defense mechanisms are associated with emotionally-oriented, problem-oriented, social distraction, search for social support and positive rethinking, the actions of a person who uses them become more predictable and limited.
Peculiarities of protective mechanisms associated with coping strategies of modern youth during the war
Керівник роботи: Кочарян Ігор Олександрович, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психологічного консультування і психотерапії
Keywords: SOCIAL SCIENCES; копінг-стратегії; coping strategies; молодь під час війни; youth during the war; неадаптивні захисні механізми; maladaptive protective mechanisms; адаптивні захисні механізми; adaptive protective mechanisms