Основи освітнього менеджменту : конспект лекцій для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня денної та заочної форм здобуття освіти за спеціальністю 015 «Професійна освіта (за спеціалізаціями)» [Електронний ресурс] - Ковальська, Вікторія Сергіївна; Kovalska, Viktoriia (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Конспект лекцій з дисципліни «Основи освітнього менеджменту» укладено відповідно до освітньо-професійної програми підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 015 «Професійна освіта». У виданні висвітлено теоретичні засади, функції та інструменти сучасного управління закладом освіти, окреслено еволюцію управлінських концепцій, проаналізовано особливості планування, організації, мотивації, контролю, а також комунікації в освітньому середовищі. Увагу приділено цифровізації управлінських процесів, проєктному підходу, забезпеченню якості освітніх послуг, лідерству та антикризовому управлінню. Матеріал подано у логічній послідовності з урахуванням практичної спрямованості та сучасних тенденцій розвитку системи освіти. Конспект лекцій призначений для здобувачів вищої освіти, викладачів та всіх, хто цікавиться ефективним управлінням у галузі освіти.

The lecture notes on the discipline "Fundamentals of Educational Management" are developed in accordance with the educational and professional training program for higher education students majoring in 015 "Vocational Education." The publication presents theoretical foundations, functions, and tools of modern educational institution management, outlines the evolution of management concepts, and analyzes the specifics of planning, organization, motivation, control, and communication within the educational environment. Particular attention is paid to the digitalization of management processes, the project-based approach, quality assurance of educational services, leadership, and crisis management. The material is presented in a logical sequence with a focus on practical application and current trends in the development of the education system. The lecture notes are intended for higher education students, teachers, and all those interested in effective management in the field of education.
Fundamentals of educational management : lecture notes for higher education students of the first (bachelor's) level of full-time and part-time forms of education in the specialty 015 "Professional education (by specialization)" [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; освітній менеджмент; управління закладом освіти; лідерство в освіті; стратегічне планування; проєктний менеджмент; якість освітніх послуг; інноваційне управління; educational management; educational institution administration; leadership in education; strategic planning; project management; quality of educational services; innovative management