Моделирование пенсионных сбережений - Меркулова, Т. В.; Тимошенко, Ю. Г.; Merkulova, T. V.; Tymoshenko, Y. G. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2009)
На основе предложенной двухпериодной модели проведен анализ накопления пенсионных сбережений за счет отчислений из дохода работающего индивида. Расчеты по модели с учетом реальных значений ее параметров, среди которых средняя зарплата и пенсия, продолжительность жизни, трудового и пенсионного периодов, коэффициент дисконтирования, показали возможные границы самостоятельного пенсионного обеспечения за счет индивидуальных доходов и накоплений.

На базі запропонованої двоперіодної моделі був здійснений аналіз накопичення пенсійних заощаджень за рахунок відрахувань з прибутку працюючого індивіду. Розрахунки по моделі з урахуванням реальних значень її параметрів, поміж яких середня заробітна плата та пенсія, тривалість життя, трудового та пенсійного періодів, коефіцієнт дисконтування, показали ймовірні межі самостійного пенсійного забезпечення за рахунок доходів та накопичень.

The accumulation analisis of pension savings at the expense of assignments from the working person income have been carried out on the basis of the offered two-period model. Calculations of the model take into account real values of its parameters. These parameters are: average salary and pension, lifetime, duration of labour and pension periods, discount factor. These data have shown possible borders of the independent pension plan at the expense of the individual incomes and accumulations.
Моделювання пенсійних заощаджень
Modeling of Pension Savings
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; негосударственные пенсионные фонды; система пенсионного обеспечения; двухпериодная модель; отчисления; выплаты; сбережения; ставка; пенсия; заработная плата; недержавні пенсійні фонди; система пенсійного забезпечення; двоперіодна модель; відрахування; виплати; заощадження; ставка; пенсія; заробітна плата; non-state pension funds; system of pension provision; two-period model; assignments; payments; savings; rate; pension; salary