Нековалентні взаємодії в бінарних сумішах bmimtfsi з циклоефірами з точки зору явної сольватаційної моделі - Піскунов, Ілля Ігорович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
У роботі описано дослідження нековалентних іон-іонних та іон-молекулярних взаємодій в сумішах 1-бутил-3-метилімідазолію біс(трифлуорометилсульфоніл)іміду з тетрагідрофураном, 1,3- та 1,4- діоксоланом методами молекулярного моделювання. Нами були досліджені енергетичні та топологічні характеристики сумішей різного складу та їхня залежність від складу суміші та геометричних характеристик системи а також класифіковані міжмолекулярні нековалентні зв’язки за їхніми характеристиками.

The paper describes the study of non-covalent ion-ion and ion-molecular interactions in mixtures of 1-butyl-3-methylimidazolium bis(trifluoromethylsulfonyl)imide with tetrahydrofuran, 1,3- and 1,4-dioxolane using molecular modeling methods. We investigated the energy and topological characteristics of a mixture of different composition and their dependence on the composition of the mixture and the geometric characteristics of the system, as well as classified molecular non-covalent bonds according to their characteristics.
Наукові керівники: Калугін Олег Миколайович, кандидат хімічних наук, професор кафедри неорганічної хімії; Коверга В. А., кандидат хімічних наук
Keywords: NATURAL SCIENCES::Chemistry; BmimTFSI; циклоефіри; іонні рідини; кватново-хімічні розрахунки; SAPT; NCI; QTAIM; NBO.; cycloethers; ionic liquids; quantum chemical calculations