Державна політика у сфері освіти на рівні територіальної громади - Приходько, Станіслав Михайлович; Prykhodkо, S. M. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Визначено дієві інструменти щодо державної політики у сфері освіти на рівні територіальної громади. Розкрито сутність і зміст системи освіти на рівні територіальної громади як об’єкт публічного управління. Проаналізовано сучасний стан розвитку державної політики у сфері освіти на рівні територіальної громади в Україні, узагальнено нормативно-правове забезпечення розвитку державної політики у сфері освіти на рівні територіальної громади та стан організації освітнього процесу на місцевому рівні, на прикладі Роганської територіальної громади Харківського району Харківської області зокрема. Розроблено шляхи вдосконалення розвитку державної політики у сфері освіти на рівні територіальної громади в Україні. Це цифровізація надання освітніх послуг та вдосконалення публічного управління закладами освіти в територіальних громадах.
State policy in the field of education at the level of the territorial community
Науковий керівник роботи: Куц Юрій Олексійович, доктор наук з державного управління, професор, професор кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Public sector research; державна політика у сфері освіти; територіальна громада; місцеве самоврядування; Роганська територіальна громада; Харківська область