Методичний аспект навчального перекладу на заняттях РЯІ у багатонаціональних групах студентів-філологів - Куплевацька, Л.О.; Петренко, І.П.; Куплевацкая, Л.А.; Петренко, И.П.; Kuplevatskaya, L.O.; Petrenko, I.P. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Центр міжнародної освіти, 2010)
У статті розглядається можливість і доцільність застосування перекладних технологій навчання російської мови як іноземної в багатонаціональних групах студентів-філологів як засіб формування лінгвістичної й перекладацької компетенції.
Методический аспект учебного перевода на занятиях по РКИ в многонациональных группах студентов-филологов
Methodological Aspect of the Training Translation at the Lessons of Russian as a Foreign Language in the Multinational Philological Groups
Possibilities and advisability of the translating technologies use in the process of training Russian as a foreign language in the multinational philological groups as a means of forming linguistic and translating competence have been considered in the article.
Keywords: training translation; reverse translation; translating technologies; linguistic and translating competence; учебный перевод; переводные технологии; обратный учебный перевод; лингвистическая и переводческая компетенция; навчальний переклад; перекладні технології; навчальний зворотній переклад; лінгвістична й перекладацька компетенція