Формування цифрової компетентності майбутніх магістрів професійної освіти в умовах дистанційного навчання - Пономаренко, Артем Сергійович; Ponomarenko, A. S. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
Дисертацію присвячено проблемі формування цифрової компетентності у майбутніх магістрів професійної освіти у процесі професійної підготовки в закладі вищої освіти в умовах дистанційного навчання. Інтенсифікація процесу впровадження нових інформаційних технологій у всіх сферах виробництва обумовила виділення в якості перспективного напрямку розвитку системи професійної підготовки посилення ролі інформаційних технологій, цифровізацію освітнього процесу, що стало підставою для виділення у переліку компетентностей майбутніх магістрів професійної освіти цифрової компетентності. У довгостроковій перспективі це забезпечить своєчасне оновлення професійних знань та вмінь в умовах посилення цифровізації в різних галузях виробництва з урахуванням завдання підготовки сучасного фахівця до роботи в цифровому середовищі.

The dissertation is devoted to the problem of forming digital competence in future masters of vocational education in the process of professional training in a higher education institution in distance learning conditions. The intensification of the process of introducing new information technologies in all areas of production led to the identification of strengthening the role of information technologies and digitalization of the educational process as a promising direction for the development of the vocational training system, which became the basis for highlighting digital competence in the list of competencies of future masters of vocational education. In the long term, this will ensure timely updating of professional knowledge and skills in the context of increasing digitalization in various industries, taking into account the task of preparing a modern specialist to work in a digital environment.
Formation of digital competence of future masters of vocational education in distance learning conditions
Науковий керівник: Бєляєв Сергій Борисович, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри педагогіки, психології, початкової освіти та освітнього менеджменту Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; компетентність; професійна компетентність; цифрова компетентність; заклад вищої освіти; професійна підготовка; дистанційне навчання; цифровізація; цифрові інструменти; професійна освіта; педагогічні умови; competence; professional competence; digital competence; higher education institution; professional training; distance learning; digitalization; digital tools; professional education; pedagogical conditions