Порівняння наявності права політичної участі жінок у країнах ЄС та країнах пострадянського простору - Григурко, Яна Олександрівна; Grigurko, Y. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У роботі здійснено комплексне дослідження теоретико-правових засад, історичної еволюції та сучасного стану політичної участі жінок у країнах Європейського Союзу та на пострадянському просторі.

The thesis presents a comprehensive analysis of the theoretical and legal foundations, historical development, and current state of women’s political participation in EU countries and post-Soviet states.
Comparison of the Right to Women’s Political Participation in EU Countries and Post-Soviet States
Керівник роботи : Шаповаленко Марина Володимирівна – доктор політичних наук, професор кафедри політології
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; політична участь жінок; гендерна рівність; гендерні квоти; демократія; пострадянський простір; країни ЄС; women’s political participation; gender equality; gender quotas; democracy; post-Soviet region; EU countries