Безготівкові розрахунки у забезпеченні розвитку платіжної інфраструктури України - Луговий, Владислав Сергійович; Luhovyi, Vladyslav Serhiiovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Метою роботи є дослідження платіжної інфраструктури України, аналіз методів і інструментів безготівкових розрахунків на прикладі АТ КБ «Приватбанк» та розробка рекомендацій щодо удосконалення цього процесу в умовах сучасних економічних викликів. Об’єкт дослідження є безготівкові розрахунки як елемент платіжної інфраструктури України. Предмет дослідження є процеси, механізми та інструменти безготівкових розрахунків, а також їх роль у розвитку платіжної інфраструктури України. За результатами дослідження сформульовані теоретичні положення та практичні рекомендації, які спрямовані на вдосконалення сучасних методів та інструментів безготівкових розрахунків, з метою забезпечення стабільності та розвитку фінансових ринків. Одержані результати можуть бути використані у практиці забезпечення фінансової безпеки українських банків і сприятимуть розвитку стабільної банківської системи країни.

The purpose of the thesis is to study the payment infrastructure of Ukraine, analyze the methods and instruments of cashless payments using the case of JSC CB “PrivatBank,” and develop recommendations for improving this process in the context of current economic challenges. The object of the research is cashless payments as an element of Ukraine’s payment infrastructure. The subject of the research is the processes, mechanisms, and instruments of cashless payments, as well as their role in the development of Ukraine’s payment infrastructure. Based on the research results, theoretical propositions and practical recommendations have been formulated, aimed at improving modern methods and instruments of cashless payments in order to ensure the stability and development of financial markets. The obtained results can be used in the practice of ensuring the financial security of Ukrainian banks and will contribute to the development of a stable banking system in the country.
Cashless payments in ensuring the development of Ukraine’s payment infrastructure
Науковий керівник: Бітнер Ірина Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент, кафедра банківського бізнесу та фінансових технологій
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; банківська система; безготікові розрахунки; платіжна система; фінансова стабільність; banking system; cashless payments; payment system; financial stability