Розробка системи управління логістичними процесами на основі технології блокчейну - Шалупенко, Данило Миколайович; Shalupenko, D. M. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Визначено поняття логістики та блокчейну, проаналізовані сучасні блокчейн-рішення для логістики. На основі логістичних процесів «Нової пошти» спроектована система управління логістичними процесами на основі блокчейну. Визначено вимоги до системи управління логістичними процесами, запропоновано архітектуру системи управління логістичними процесами на основі технології блокчейну. Особливу увагу приділено проєктуванню смарт-контрактів для автоматизації логістичних операцій, інтеграції з IoT-пристроями та забезпеченню безпеки даних. Проведений сценарний аналіз роботи системи в різних ситуаціях.

The concepts of logistics and blockchain are defined, and modern blockchain solutions for logistics are analyzed. Based on the logistics processes of "Nova Poshta," a blockchain-based logistics management system is designed. The requirements for the logistics management system are defined, and an architecture for the blockchain-based system is proposed. Particular attention is given to designing smart contracts for automating logistics operations, integrating with IoT devices, and ensuring data security. A scenario analysis of the system's operation in various situations is conducted.
Development of a logistics management system based on blockchain technology
Керівник: Гур’янова Лідія Семенівна, доктор економічних наук, професор кафедри економічної кібернетики та прикладної економіки
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; логістика; управління; автоматизація; система; блокчейн; смарт-контракти; IoT; безпека даних; logistics; management; automation; system; blockchain; smart contracts; IoT; data security