Біоіндикація та біотестування : методичні вказівки до проведення контроль-колоквіуму для студентів з галузі знань 10 Природничі науки за спеціальністю 101 «Екологія» - Крайнюков, Олексій Миколайович; Кривицька, Іветта Анатоліївна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023)
Методичні вказівки розроблено з метою підвищення якості підготовки фахівців-екологів шляхом більш ретельного засвоєння отриманих знань та навичок щодо здійснення еколого-токсикологічної оцінки якості води, етапів та вимог до проведення польових обстежень водних об’єктів, послідовності процедур виконання методик біотестування для визначення токсичності води, донних відкладень та грунтів.
Навчальне видання
Keywords: NATURAL SCIENCES; TECHNOLOGY; FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING; студенти; екологія; екологічний моніторинг; біотестування; біоіндикація; біологічний тестовий аналіз; інтегральний метод оцінки якості об'єктів довкілля; біотестування – метод оцінки якості; об'єкти навколишнього природного середовища; науково-теоретичні засади біоіндикації; біоіндикація на різних рівнях організації матерії; прикладні аспекти біоіндикації