Святе Письмо мовами світу (ХІХ століття) : віртуальна книжкова виставка - Байрамова, Каріна Іванівна; Bairamova, Karina (Харків : Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, 2025)
Біблія або Святе Письмо, що об’єднує всі християнські конфесії, є однією з найвпливовіших книг в історії людства. Вона складається зі Старого та Нового Заповітів і має складну історію формування канонів та перекладів. Починаючи із Септуаґінти (III ст. до н.е.) та Вульґати (IV ст.), тексти Біблії перекладалися на десятки мов, стаючи основою духовного, культурного та інтелектуального розвитку народів.
Видання ХІХ століття
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Religion/Theology; видання ХІХ століття; Святе Письмо; Біблія