Патологічна анатомія гепатобіліарної системи новонароджених та дітей віком до 1 року від ВІЛ-інфікованих матерів - Панов, Станіслав Ігорович; Panov, S.I. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023)
Представлена дисертаційна робота є актуальною за багатьма критеріями: загальносвітова зацікавленість вивчити всі аспекти ВІЛ-інфекції; істотний дефіцит даних щодо новонароджених та дітей від ВІЛ-інфікованих матерів; таргетність гепатобіліарної системи для ВІЛ; тривалість і якість життя дітей з ВІЛ-індукованою патологією гепатобіліарної системи; потреба в нових наукових даних для патоморфологів і клініцистів для підвищення якості лікувально-діагностичних заходів.

The submitted dissertation paper is relevant to many criteria: the global interest to study all aspects of HIV infection; a significant lack of data on newborns and children from HIV-infected mothers; the liver is a target organ for HIV; the duration and quality of life of the children with HIV-induced hepatobiliary pathology; the need for new scientific data for pathologists and clinicians to improve the quality of treatment and diagnostic procedures.
Pathological anatomy of the hepatobiliary system of newborns and children under the age of 1 year old from HIV-mono-infected mothers
Keywords: Research Subject Categories::MEDICINE; ВІЛ; печінка; паренхіма печінки; строма печінки; гепатоцити; клітини Купфера; зірчасті клітини печінки; дендритні клітини печінки; печінково-асоційовані лімфоцити; імуногістохімічне дослідження; морфометричне дослідження; HIV; liver; liver parenchyma; liver stroma; hepatocytes; Kupffer cells; hepatic stellate cells; dendritic cells of the liver; endothelial cells of the liver; hepatic-associated lymphocytes; immunohistochemistry; morphometry