МГД нестійкість поверхонь розділу в системі незмішуваних рідин - Мiшнєв, Денис Євгенiйович; Mishniev, Denys (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2025)
У роботі досліджується нестійкість поверхонь розділу у рідкометалевій батареї, що виникають під впливом МГД взаємодії. Система моделюється за допомогою системи нелінійних диференціальних рівнянь. Досліджено положення рівноваги та їх стійкість. Визначено умови втрати стійкості положення рівноваги.

The paper investigates the instability of interfaces in a liquid metal battery, which arise under the influence of MHD interaction. The system is modeled using a system of nonlinear differential equations. Equilibrium states and their stability are investigated. The conditions for the loss of stability of the equilibrium states are determined.
Interface MHD instability in a system of immiscible liquids
Керівник: Пославський Сергій Олександрович, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри прикладної математики
Keywords: MATHEMATICS::Applied mathematics; магнітогідродинаміка; рідкометалева батарея; нестійкість; коливання; magnetohydrodynamics; liquid metal battery; instability; oscillation